15 vaak geconsolideerde bedrijven bedienen 75% - 90% van de verzekeringsmarkt!

19 april 2024

De Huidige Staat van de Verzekeringsmarkt

De verzekeringsmarkt is gedomineerd door 15 grote bedrijven. Uitdagingen ontstaan bij het samenvoegen of vervangen van traditionele transactiesystemen zoals ANVA, DIAS en CCS. Complexiteit wordt verder vergroot door het behouden van bestaande systemen naast nieuwe. Het is cruciaal dat bedrijfsinzichten losgekoppeld worden van transactiesystemen voor behoud van wendbaarheid en managementinformatie.

Onze Toegevoegde Waarde

Bij Insurance Data zijn we er trots op dat we een sleutelrol spelen in het ondersteunen van onze partners in de verzekeringsmarkt. Onze expertise ligt onder andere in het consolideren van deze diverse systemen tot geïntegreerde managementinzichten. Vele standaard en klant specifieke maatwerk dashboards bieden een holistisch overzicht van zowel financiële als operationele BI-behoeften.

Daarnaast gaan we verder dan alleen traditionele BI-oplossingen. We implementeren ook geavanceerde AI-modules, zoals het voorspellen van churn en het analyseren van de customer lifetime value. Dit stelt onze partners in staat om proactief te anticiperen op veranderingen in de markt en om gerichte strategieën te ontwikkelen om klantrelaties te versterken en waarde te maximaliseren.

Onze Toewijding aan Uw Succes

Bij Insurance Data geloven we in nauwe samenwerking met onze partners om op maat gemaakte oplossingen te leveren die aansluiten bij hun specifieke behoeften en doelstellingen. We maken samen met onze klanten in Co Creatie de grootste stappen, het opleiden van medewerkers van onze klanten is een belangrijke taak die we uiterst serieus nemen. We begrijpen de unieke uitdagingen van de verzekeringsmarkt en zijn vastbesloten om u te ondersteunen bij het navigeren door deze uitdagende landschappen.

 

Wat onze klanten zeggen:

 

“Insurance Data geeft ons door middel van de BI tooling snel een compleet inzicht uit al veel van onze databronnen.”

Milan Verzijlberg - You Sure


 

“Insurance Data heeft onze databases op zeer laag abstractieniveau kunnen ontsluiten, wat ons in staat stelt om dit te gebruiken voor meerdere doeleinden, zoals consolidatie, inzichten en Marketing automation vraagstukken.’’

Marcel van Loon - Centraal Volmacht Bedrijf


 

“Ik gebruik het elke dag, het geeft mij inzicht en controle. De combinatie van Insurance Data samen met onze Marketing Automation heeft een geautomatiseerde marketing kunnen bewerkstelligen.”

Kees Tuijp - MZA


 

“De Insurance Data BI tooling wordt intensief gebruikt voor meerdere doeleinden, een handige tooling om bijvoorbeeld real time in te zetten bij een Directie meeting.”

Coen Vermeulen - Heinenoord


 

“Wij achten het van groot belang om een onafhankelijke partij te selecteren die ons kan bijstaan in het professioneel organiseren van onze datastroom. Een taak die niet hoort bij een van traditionele transactie systemen zoals ANVA.”

Ron Schulte - Het Nederlands Volmachtbedrijf


 

“De gerationaliseerde database van Insurance Data en ook de BI tooling geeft ons veel inzicht en slagkracht. De recente samenwerking met Onesurance leidde daarmee tot een zeer korte implementatie tijd van AI tooling waarmee we de aan ons gelieerde adviesbedrijven nog verder kunnen ondersteunen bij de digitalisering van processen en het inzetten van data voor het optimaliseren van de klantreis. Zo verwachten we dat dit voor onze adviesbedrijven een positieve invloed zal hebben op Churn.’’

Michael Knaapen - NLG

 

Wij gebruiken cookies om jouw ervaring te verbeteren!