Insurance Data en Onesurance transformeren de verzekeringsmarkt met baanbrekende alliantie.

13 februari 2024

Insurance Data en Onesurance kondigen met trots een strategische samenwerking aan, waarbij beide bedrijven hun unieke krachten bundelen. Dit markeert een nieuwe fase van vooruitgang in de branche.

Als toonaangevende expert in het rationaliseren, integreren en visualiseren van verzekeringsdata heeft Insurance Data een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in geavanceerde Business Intelligence.
Het team van ervaren AI engineers van Onesurance heeft in aanvulling hierop een vooruitstrevende AI Engine ontwikkeld. Deze is modulair opgebouwd, specifiek ontworpen voor verzekeraars, volmacht en intermediairs en levert onder meer geavanceerde churn predictions of zeer nauwkeurige AI acceptatie voor zakelijke risico’s.
 
Jack Vos: "Deze samenwerking vergroot onze impact in de markt, doordat we dezelfde selecte klantgroep bedienen".
 
Lex De Bruijn: “Deze alliantie biedt niet alleen meer zichtbaarheid, maar stelt ons ook in staat direct waarde toe te voegen voor onze klanten”.
 
De urgentie om data en AI in te zetten op belangrijke thema’s zoals actief klantbeheer, efficiënte werkprocessen, schaalbare groei en compliance wordt aangejaagd door consolidatie met steeds groter wordende portefeuille enerzijds en toenemende schaarste van gekwalificeerd personeel anderzijds. Omdat er achter de schermen al meer dan 12 maanden intensief aan de AI Engine is gebouwd door de data-experts van beide bedrijven, kan nu een razendsnelle time-to-value voor de klant worden gerealiseerd.
 
In de verzekeringswereld is timing immers cruciaal. De AI Engine lost dit probleem op met behoud van nauwkeurigheid en klantgerichtheid, waardoor men de concurrentie steeds een stap voor is.
Een voorbeeld is de generieke M&A module, waarbij de waardering van portefeuilles met algoritmes wordt voorspeld. Binnen twee weken wordt gedetailleerde informatie hierover gedeeld.
 
Om snel aan de groeiende marktvraag te voldoen, is Frank Rensen (RGA) aangesteld als ervaren insurance expert. Hij is een bekende in de markt.
 
Beide bedrijven behouden vooralsnog volledige juridische en bedrijfseconomische autonomie naast deze samenwerking.
 
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Lex.debruijn@insurancedata.nl of Jack@onesurance.nl

Wij gebruiken cookies om jouw ervaring te verbeteren!